Din hjerne er mystisk – Ifølge forskerne er tinnitus 100 % imagination

Kender du én, som er ramt af tinnitus, ved du sikkert, at det ikk’ er en sjov ting. Lidelsen tinnitus er faktisk ved at være ganske bekendt, og symptomerne er ikk’ paradis.

Selvfølgelig ka’ man erstatte med høreapparater. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til indelukkethed. For hvordan kan du være frisk og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et godstog kører igennem dine øregange? Høreapparater burde kunne lindre larmen til en vis grad. Jeg håber inderligt, at den dumme tinnitus springer mig over!

Har du tinnitus ved du, at det forårsager susen for ørerne. For den tinnitusramte er der simpelthen en tone helt inde i øregangen, selvom der overhovedet ikk’ kommer lyd ud. Ofte er det besværligt at forstå for dem, der ik’ selv har oplevet det – ligesom mig.

De kloge hoveder er blevet overbeviste om, at larmen er forårsaget gennem ren indbildning. Den belastende tinnitus kan gå væk – hurra! Det viser sig, at hørecenteret åbenbart kan programmeres om, således at den generende lyd endelig udebliver. Det er en genial behandling, fordi den hvor underligt det end lyder behandler den ramte for den ubehagelige, men imaginære hyletone inde i hjernens mange rum. Den selvudviklede hyletone er en hyletone, der er tildelt alt for meget opmærksomhed og som ikk’ opleves særlig selvopfundet.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er desværre ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over. Men skulle jeg en dag i fremtiden bliver bekymret for, at jeg alligevel er uheldig at få tinnitus, vil jeg prøve at tankeoverføre det væk. Væk med dig tinnitus – Forsvind og kom aldrig tilbage!

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne. For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk!!